})

Jesienne placuszki dyniowe z Otolandią

0
Jesienne placuszki dyniowe z Otolandią

Kulinarne wrażenia jesienią: Przepis na Placuszki Dyniowe z OtoLandią

Składniki:

1/3 szklanki mąki tortowej

2 łyżki erytrolu

2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
1/2 łyżeczki cynamonu
 
1 łyżeczka proszku liofilizowanego Otolandia (Mango - Dynia - Banan)
 
1/2 łyżeczki przyprawy korzennej (do piernika)
 
szczypta zmielonych goździków 
 
szczypta soli
 
1 jajko 
 
1 szklanka mleka
 
6 łyżek puree z dyni
 
1 łyżka masła, roztopionego

 

  

Sposób przygotowania: 

 

 

Najpierw przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, pyłek liofilizowany Otolandia, przyprawę i goździki.
 
Dodajemy erytrol i sól.
 
Do mieszanki wlewamy mleko, dodajemy jajko, puree i masło.
 
Mieszamy do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji.
 
Na średnio rozgrzaną patelnie dodajemy troszkę oleju i smażymy aż się zarumienią.
 
 
Placuszki najlepiej podawać na ciepło z kremem z bielucha, jogurtu naturalnego i kuleczek MIX.
 
Smacznego! ❤

 

 
 

⓿❶❷❸❹❺❻❼❽❾❿ 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl