100% Czarnej Maliny w każdym kawałku - Przekonaj się o jej wyjątkowym smaku!
Czarna malina ma wyjątkowy smak i kolor. Jest naturalnie słodka i przepyszna! W naszych paczuszkach jest 100% owoców czarnej maliny. Nic więcej!
Dlaczego warto?
- To doskonałe źródło błonnika i witaminy E !
- Zapewnia wysoką dawkę witaminy C i związków przeciwutleniających, zwanych antocyjanami. Dawka antocyjanów jest 5 razy większa niż w tradycyjnej malinie!
- Jest niskokaloryczna
- Jest bogata w substancje przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
- Znajdziemy tam mnóstwo makroelementów takich, jak magnez, potas, wapń i cynk.
- Owoce mogą być pomocne podczas walki z przeziębieniem, biegunką i chorobami pokarmowymi.
To tylko niektóre z powodów, dla których warto kupić nasze poręczne opakowanie pełne chrupiącej, czarnej maliny!
Do czego możemy wykorzystać liofilizowaną czarną malinę?
- Możecie ją chrupać solo jako przekąskę.
- Doskonale sprawdzi się jako dodatek do naszej OTO kaszki dla dzieci.
- Możesz udekorować nią ciasta i torty. Doda im wyjątkowej barwy!
- Świetnie odnajdzie się w naleśnikach, jako farsz z twarożkiem.
- Czarną malinę możesz wykorzystać do wykonania muffinek i placuszków!
- Będzie doskonała jako dodatek do jogurtu, musli, czy smoothie!
- Czarna malina jest świetnym dodatkiem do owocowych sosów do pampuchów, jej kawałki możesz dodać do ciasta i chlebka bananowego!
Przepis na Bananowo-kokosowe babeczki z Czarną Maliną liofilizowaną Otolandia!
Składniki:
- 150 gram twarogu chudego
- 1 małe jajko
- 1 mały banan
- łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka czarnej maliny Otolandia
- 1,5 łyżki mąki pszennej
- 1,5 łyżki kaszy manny
Sposób przygotowania:
Twaróg z bananem rozgniatamy, dodajemy jajko i mieszamy. Całość blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę, kaszę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy pokruszoną czarną malinę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do kokilek lub foremek silikonowych. Pieczemy ok 17-20 minut w temperaturze 170 stopni.