})

Czarna malina - Chrupiące owoce w kawałkach!

0
Czarna malina - Chrupiące owoce w kawałkach!

100% Czarnej Maliny w każdym kawałku - Przekonaj się o jej wyjątkowym smaku!

 

Czarna malina ma wyjątkowy smak i kolor. Jest naturalnie słodka i przepyszna! W naszych paczuszkach jest 100% owoców czarnej maliny. Nic więcej!

 

Dlaczego warto?

  • To doskonałe źródło błonnika i witaminy E !
  • Zapewnia wysoką dawkę witaminy C i związków przeciwutleniających, zwanych antocyjanami. Dawka antocyjanów jest 5 razy większa niż w tradycyjnej malinie!
  • Jest niskokaloryczna
  • Jest bogata w substancje przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
  • Znajdziemy tam mnóstwo makroelementów takich, jak magnez, potas, wapń i cynk.
  • Owoce mogą być pomocne podczas walki z przeziębieniem, biegunką i chorobami pokarmowymi.

 

To tylko niektóre z powodów, dla których warto kupić nasze poręczne opakowanie pełne chrupiącej, czarnej maliny!

 

Do czego możemy wykorzystać liofilizowaną czarną malinę?

  • Możecie ją chrupać solo jako przekąskę.
  • Doskonale sprawdzi się jako dodatek do naszej OTO kaszki dla dzieci.
  • Możesz udekorować nią ciasta i torty. Doda im wyjątkowej barwy!
  • Świetnie odnajdzie się w naleśnikach, jako farsz z twarożkiem.
  • Czarną malinę możesz wykorzystać do wykonania muffinek i placuszków!
  • Będzie doskonała jako dodatek do jogurtu, musli, czy smoothie!
  • Czarna malina jest świetnym dodatkiem do owocowych sosów do pampuchów, jej kawałki możesz dodać do ciasta i chlebka bananowego!

 

Przepis na Bananowo-kokosowe babeczki z Czarną Maliną liofilizowaną Otolandia!

 

Składniki:

  • 150 gram twarogu chudego
  • 1 małe jajko
  • 1 mały banan
  • łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka czarnej maliny Otolandia
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki kaszy manny

 

Sposób przygotowania:

Twaróg z bananem rozgniatamy, dodajemy jajko i mieszamy. Całość blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę, kaszę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy pokruszoną czarną malinę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do kokilek lub foremek silikonowych. Pieczemy ok 17-20 minut w temperaturze 170 stopni.

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl